Premierul Ludovic Orban anunţă că Programul Rabla va continua în acest an şi că va avea loc ”cel mai probabil în luna martie” pentru a încuraja producătorii autohtoni de automobile care asigură o mare parte din exporturile României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul ministru Ludovic Orban a declarat că Programul Rabla şi Programul Rabla Plus vor fi finanţate în acest an.

”Vor fi finanţate. Aici este clar că trebuie să dăm acest impuls în special pentru producătorii din România. Industria auto din România are procent foarte important din PIB, de asemenea, asigură o foarte mare parte din exporturile României, ori aici este nevoie de acest stimulent pentru a creşte practic producţia internă”, a declarat Orban la Digi 24.

Întrebat când va fi funcţional acest program, Orban a răspuns: ”Cel mai probabil în luna martie”.

De asemenea, în cadrul Programului Rabla vor fi alocate finanţări şi pentru automobilele electrice.

”Vom continua programul Rabla Plus care a fost început şi în 2019. Nu s-au achiziţionat foarte multe maşini electrice, dar o parte din Programul Rabla va fi alocat şi pentru maşinile electrice”, a mai spus Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.