Agenţia Naţională de Transplant anunţă, luni, o nouă prelevare de organe de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti. De la un pacient aflat în moarte cerebrală au fost recoltate ficatul şi rinichii, fiind salvate trei persoane aflate pe liste de aşteptare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O nouă misiune salvatoare de vieţi a fost posibilă în acest weekend datorită generozităţii unei familii cu suflet mare şi efortului echipelor medico-chirurgicale complexe care au făcut posibili ca viaţa să triumfe dincolo de moarte. La Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, sâmbătă în zori, s-a realizat o nouă intervenţie de prelevare de organe”, a transmis, luni, Agenţia Naţională de Transplant.  

Sursa citată a precizat că aufost recoltate ficatul şi rinichii, fiind salvate trei persoane.  

”Este o muncă de echipă, realizată cu foarte multă răspundere şi dăruire. Echipa ATI a Spitalului Floreasca, formată în ani de zile sub conducerea doamnei Prof. Dr. Ioana Grinţescu, alături de Conf.Dr. Liliana Mirea şi de coordonatorul transplant, Dr. Rosana Turcu au făcut posibil ca alte 3 vieţi, a căror unică şansă era transplantul, să fie salvate. Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni pentru ficat, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, şi pentru rinichi, condusă de Dr. Vlad Olaru. Împreună, toţi aceşti profesionişti dedicaţi au format o echipă care a făcut ca drumul de la donator la primitor să fie realizat cu succes”, a mai trasmis Agenţia.  

Potrivi sursei citate, cursa pentru salvarea de vieţi a fost continuată de echipele medicale de transplant de la Institutul Clinic Fundeni , acolo unde alţi profesionişti de elită şi-au pus în slujba pacienţilor întreaga lor pricepere şi măiestrie.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.