Forţele Aeriene Române se pregătesc pentru o nouă misiune externă. Anul viitor, 100 de militari şi patru aeronave F-16 Fighting Falcon vor asigura misiuni de Poliţie Aeriană în Lituania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O nouă misiune externă pentru Forţele Aeriene Române. În perioada aprilie-iulie 2023, Forţele Aeriene Române vor asigura Serviciul de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing-2023) în Lituania, din Baza Aeriană Siauliai”, anunţă, duminică, pe pagina de Facebook, Ministerul Apărării.  

Sursa citată a precizat că Detaşamentul român va fi format din 100 de militari şi patru aeronave F-16 Fighting Falcon. 

”Membrii detaşamentului Forţelor Aeriene Române care va executa misiunile de Poliţie Aeriană Întărită sub comandă NATO, în Ţările Baltice, desfăşoară în prezent activităţi specifice de pregătire, în vederea executării misiunii. Militarii români ne vor reprezenta cu profesionalism şi vor asigura frontiera NATO”, au mai transmis oficialii MApN.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.