Prefectura Galaţi a depus o sesizare oficială la Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, referitoare la modul în care s-au îmbolnăvit de coronavirus bătrânii din azilul privat de la Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Galaţi, comisarul şef Gabriela Costin, a fost depusă o sesizare de către Instituţia Prefectului, urmând a se face verificări şi în funcţie de acestea va fi încadrată fapta.

"În cursul zilei de astăzi a fost depusă o sesizare oficială din partea Prefecturii Galaţi. În prezent, se fac verificări pentru a se stabili încadrarea juridică a faptei”, a declarat Costin.

În azilul privat ”Sfântul Ilie” din Galaţi, doi bărbaţi au murit infectaţi cu coronavirus, iar unitatea este în carantină totală.

Potrivit unor surse medicale, rezultatele testelor prelevate de la cei circa 130 de bătrâni din azilul privat din Galaţi au arătat că 18 persoane sunt pozitive.

O parte dintre bolnavi au fost transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, în timp ce alţii au fost duşi la Spitalul CFR, spital de suport pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 care au şi alte afecţiuni ce necesită îngrijiri medicale.

Şi alţi bătrâni din azilul privat de la Galaţi au simptome de boală.

În judeţul Galaţi, 119 persoane au fost confirmate până acum cu coronavirus, iar patru persoane, dintre care două din centrul de bătrâni, au decedat din cauza infecţiei.

În acest centru, cea de la care a fost răspândit coronavirusul este proprietara azilului, care s-a îmbolnăvit de la soţul ei, care a călătorit în Turcia. Bărbatul de 61 de ani a murit din cauza coronavirusului, iar femeia este internată în spital.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.