Prefectul judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, cere Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Sănătăţii ca la vârful Spitalului Judeţean, unde sunt confirmate cu coronavirus 7 cadre medicale şi managerul unităţii, să fie numită o conducere militară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit prefectului de Vrancea, Gheorghiţă Berbece, numirea unei conduceri militare la Spitalul Judeţean Focşani ar fi acum, cea mai bună soluţie.

”Ţinând cont de faptul că la Spitalul Judeţean Sfântul Pantelimon din Focşani există în curs două anchete epidemiologice, iar 7 cadre medicale sunt infectate, la care se adaugă şi situaţia managerului, am considerat că cel mai bine e o solicitare către MAI şi Ministerului Sănătăţii în sensul preluării spitalului de o echipă din cadrul MApN„, a spus prefectul de Vrancea.

Managerul Spitalului Judeţean Focşani, Constantin Mândrilă a fost infectat cu coronavirus. De asemenea în acest spital sunt şapte cadre medicale diagnosticate cu COVID 19. Bolnavi de coronavirus mai sunt în Vrancea la ISU şi la Ambulanţă.

Ultimele raportări ale Ministerului Sănătăţii arată că în acest judeţ sunt 95 de bolnavi de coronavirus.

Până în prezent, au fost instalate conduceri militare la spitalele judeţene din Suceava şi din Deva, iar ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a evocat posibilitatea utilizării acestei soluţii şi în cazul altor spitale, dacă situaţia o va impune.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.