Agenţia ONU pentru Refugiaţi intenţionează să deschidă un birou la Iaşi, pentru a oferi asistenţă refugiaţilor din Ucraina, a declarat, marţi, prefectul de Iaşi, Bogdan Cojocaru, în urma unei întâlniri cu un reprezentant al Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am discutat astăzi (marţi - n.r.) cu Desire Bateck, reprezentant al UNHCR, despre cum putem să lucrăm împreună pentru a veni în sprijinul refugiaţilor din Ucraina. Vorbim acum de două paliere distincte. Pe de o parte, va trebui să facem eforturi în continuare pentru a ajuta persoanele care vin din Ucraina şi tranzitează ţara noastră. Aceştia vor avea nevoie de intervenţii punctuale precum asistenţa medicală, alimente, cazare temporară. Pe de altă parte, avem cetăţeni ucraineni care vor rămâne în România, la Iaşi, pentru o perioadă mai mare de timp. Aceştia vor avea nevoie de cu totul alt tip de sprijin", a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul judeţului Iaşi. 

Totodată, prefectul Bogdan Cojocaru a afirmat că Agenţia ONU intenţionează să deschidă un birou la Iaşi pentru a oferi asistenţă, împrrună cu mai multe ONG-uri, celor care vin din zona de război. 

"I-am explicat reprezentantului UNHCR tot ceea ce am făcut noi până acum, de la punctele de informare din vamă şi până la locurile de cazare şi modul în care gestionăm transportul refugiaţilor. Vom colabora îndeaproape pentru a veni în sprijinul refugiaţilor din Ucraina", a precizat prefectul Cojocaru. 

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) a fost înfiinţat pe 14 decembrie 1950 de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. Agenţia este mandatată să conducă şi să coordoneze operaţiuni internaţionale pentru protecţia refugiaţilor. 

De la declanşarea acestei crize, până la data de 21.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 509.348 cetăţeni ucraineni.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.