Prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, face apel la populaţie să aibă încredere în măsurile dispuse de autorităţi şi nu în fake-news-uri ”promovate de unii care până acum au stat ascunşi iar acum vor să câştige capital”, atrăgând atenţia că numărul paturilor libere din spitalele din acest judeţ este tot mai redus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Potrivit prefectului Gabriel Avrămescu, în spitalele din Galaţi, mai sunt disponibile la acest moment 43 de paturi pentru adulţi, incluzând spitalul din Tecuci, şi 8 pentru copii. 

”Avem din ce în ce mai puţine paturi în spitale. Avem în acest moment, 43 de paturi libere pentru adulţi, aici incluzând şi municipiul Tecuci, şi 8 paturi pentru copii. În ATI, în Spitalul Judeţean, pot fi primiţi maxim 7 pacienţi, acum sunt 6. Facem apel catre toţi locuitorii Galaţiului la responsabilitate, să aibă încredere în măsurile dispuse de autorităţi, să poarte mască şi să nu se încreadă în fake news-urile lansate de unii care până acum au stat ascunşi şi au ieşit acum la lumină ca să câştige capital. E strict vorba de sănătate publică şi doar prin încrederea în autorităţi şi în măsurile dispuse vom reuşi să trecem peste această situaţie care ne încearcă”, a declarat pentru News.ro prefectul de Galaţi Gabriel Avrămescu.

În Galaţi sunt, conform ultimei raportări, 1071 de bolnavi de coronavirus de la debutul pandemiei dintr-un total de 10.400 de teste efectuate. 663 de gălăţeni s-au vindecat, însă 94 au decedat, cele mai multe decese înregistrându-se în rândul bătrânilor care proveneau din azilurile Sfântul Spiridon şi Sfântul Ilie din municipiu. Ultimul focar înregistrat la Galaţi este izbucnit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf.Apostol Andrei unde luni erau 38 de cadre medicale infectate şi mai mulţi pacienţi, al căror număr autorităţile nu l-au precizat clar până acum.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.