Prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, solicită demiterea directorului agenţiei locale a Autorităţii Rutiere Române, Nicolae Marin , pe care îl acuză de lipsă de colaborare. Avrămescu spune că Nicolae Marin nu ar fi răspuns la telefon duminică seară, atunci când în judeţ a ajuns un microbuz cu trei persoane din Italia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne doream să realizăm la prima oră a zilei de luni o întâlnire cu toate societăţile care asigură transferul de la Otopeni sau care operează curse de Italia, dar, din păcate, aseară când eram în centrul de comandă niciun reprezentant al ARR Galaţi nu a răspuns la telefon. Am insistat până la ora 23. Nu am reuşit să-l contactez însă pe directorul instituţiei. Abia în această dimineaţă a venit şeful agenţiei şi ne-a explicat că dacă vrem lista respectivă trebuie să ne adresam ARR Bucuresti ”, a declarat, luni, prefectul de GAlaţi, Gabriel Avrămescu. 

Urmare a acestei situaţii, prefectul de Galaţi cere public demiterea directorului ARR Galaţi.

”În situaţii din acestea, toate instituţiile statului sunt responsabile şi cu toţii sunt datori să colaboreze cu instituţiile abilitate în situaţii de urgenţă.  Pe de altă parte, apelăm la conştiinţa civică a tuturor semenilor care vin din Italia să ne informeze atunci când vin şi nu au fost preluaţi de autorităţi la intrarea în ţară. E foarte important să ştim şi modul de deplasare şi traseul parcurs pentru a preîntâmpina orice situaţie de criză”, a mai spus prefectul.

În judeţul Galaţi, patru persoane sunt izolate într-un centru de caranină, după ce au intrat în contact cu femeia din Buzău venită cu un microbuz dintr-o zonă din Italia aflată în carantină.

Alte 19 persoane au fost identificate de autorităţi că au venit recent din Italia şi sunt izolate la domiciliu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.