Prefectul Capitalei, Alin Soica, afirmă că nu se intră automat în carantină, în baza noilor criterii stabilite prin noul ordin, întrucât decizia nu se ia ”matematic şi mecanic”, fiind luate în calcul şi alte aspecte. Stoica susţine că municipiul Bucureşti nu va intra în carantină de sărbători şi precizează că şi după criteriile din vechiul ordin, Capitala ar fi putut intra în carantină, dar autorităţile sanitare nu au propus acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu este o decizie automată, luată matematic şi mecanic după ce ne uităm într-un ordin şi vedem ce criterii sunt acolo. Decizia pleacă de la o analiză pe baza acestor criterii, după care urmează să se adauge şi alte lucruri şi, la final, se ia o decizie”, a afirmat Aln Soica, marţi seară, la Antena 3, referindu-se la noul ordin care prevede condiţiile de carantinare.

Alin Soica a menţionat că a aflat despre noul ordin din Monitorul Oficial. 

Prefectul Capitalei a precizat că se iau în calcul şi aspecte demografice şi economice.

Întrebat dacă municipiul Bucureşti va fi în carantină de sărbători, prefectul Alin Stoica a afirmat: ”Răspunsul este nu. Şi până acum pe criteriile existente, valabile până ieri, eram în aceeaşi situaţie, organele sanitare ar fi putut să propună acest lucru”.

Şi secretarul de stat Andreea Moldovan, cea care semnează ordinul prin care au fost modificaţi indicatorii privind carantinarea, susţine că decizia de carantinare a unei localităţi va ţine cont de mai multe aspecte.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.