Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a concluzionat că învăţământul din Bucureşti este pregătit, în linii mari, pentru debutul anului şcolar, după ce a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar. Totuşi, reprezentantul Guvernului a menţionat că există o presiune a spaţiului în infrastructura şcolară. În 11 şcoli, elevii vor merge la cursuri în trei schimburi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
La întâlnirea de la sediul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti au participat prefectul Municipiului Bucureşti, Rareş Hopincă, inspectorul şcolar general, Vlad Drinceanu, şi inspectorii pentru management instituţional ai celor şase sectoare. 
 
“Învăţământul preuniversitar din Bucureşti este, în linii mari, pregătit pentru un nou an şcolar. Luni, 11 septembrie 2023, peste 275.000 de copii din toate ciclurile de învăţământ vor începe cursurile în cadrul unităţilor de învăţământ de stat din Municipiul Bucureşti. Avem la nivelul Municipiului o populaţie şcolară în continuă creştere, iar normativele actuale impun o diminuare a numărului maxim de copii în clase. Din acest motiv, există o mare presiune a spaţiului în infrastructură şcolară din majoritatea sectoarelor”, a declarat Prefectul Rareş Hopincă.
 
Potrivit unui comunicat de presă, de joi al Prefecturii Capitalei, din cele 427 unităţi de învăţământ de stat din Municipiul Bucureşti, la 11 dintre acestea elevii vor merge la cursuri în 3 schimburi (total sau parţial), din cauza lipsei de spaţiu, dar şi a lucrărilor de reabilitare, modernizare sau extindere. De asemenea, din cauza lucrărilor aflate în derulare, mai multe unităţi de învăţământ sunt relocate, orele de curs desfăşurându-se în cadrul altor unităţi.
 
Tot joi, prefectul Capitalei a efectuat şi o serie de vizite în mai multe unităţi şcolare din Bucureşti, pentru a verifica modul în care se prezintă unităţile de învăţământ înaintea deschiderii anului şcolar.
 
“Din constatările din teren şi raportările administratorilor, şcolile sunt pregătite pentru a primi copiii. Rămân însă de continuat investiţiile pentru modernizarea, extinderea şi dotarea unităţilor de învăţământ, domeniu în care unele dintre sectoare sunt avansate, dar altele au încă restanţe”, a menţionat prefectul Capitalei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.