Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat că alături de Inspecţia Sanitară a identificat baza legală prin care poate fi suspendată activitatea agenţilor economici care încalcă, în mod repetat, măsurile de protecţie sanitară. El a adăugat că există operatori economici care au la activ şi 20 de sancţiuni, până acum, iar în cazul în care este suspendată activitatea unui astfel de comerciant, nu o poate relua timp de 6 luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Există prevederi legale care permit agenţilor constatatori să suspende activitatea agenţilor economici care în mod repetat au încălcat normele în vigoare. Adică au cel puţin două abateri. Sunt restaurante care au şi 20 de sancţiuni care au fost emise din cauza nerespectării măsurilor de siguranţă epidemiologică. Conform prevederilor legale, în cazul în care se suspendă activitatea unui astfel de comerciat, nu o poate relua timp de 6 luni”, a afirmat Alin Stoica, întrebat joi la Antena 3 dacă poate fi suspendată activitatea agenţilor economici care nu respectă regulile de protecţie sanitară.

Chestionat dacă a găsit în legile existente articole care să permită închiderea activităţii unui agent economic care se află la a treia abatere, prefectul Capitalei a răspuns: „Da. Împreună cu Inspecţia Sanitară am identificat baza legală pentru astfel de sancţiuni şi am transmis această bază legală către organele îndreptăţite să verifice şi să aplice sancţiuni şi urmează să facă activităţi de control şi să ne informeze”. 

Alin Stoica a adăugat că speră să nu fie cazul de suspendarea activităţii şi fiecare să se conformeze voluntar respectării măsurilor de protecţie sanitară.

„Eu sper să nu fie cazul şi sper ca, aşa cum spun de fiecare dată, conformarea să fie voluntară, dar dacă abaterile sunt repetate, desigur că se va aplica legea”, a explicat prefectul Bucureştiului.

El a mai spus că filtrele care există între Bucureşti şi restul localităţilor limitrofe vor verifica şi cetăţenii care vor dori să iasă din Capitală la final de săptămână.

„Deja sunt filtre între Bucureşti şi toate localităţile limitrofe şi la ieşirea din localităţile limitrofe, deci nu vor fi neapărat schimbări din acest punct de vedere, doar că aceste filtre vor verifica şi cetăţenii care vor dori să iasă din Bucureşti în week-end”, a conchis Alin Stoica.

Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a anunţat, luni, că a cerut preşedintelui PNL Ludovic Orban să discute în coaliţie de guvernare posibilitatea de a fi aduse modificări Legii 55/2020, astfel încât să poată fi suspendată activitatea agenţilor economici care nu respectă normele sanitare. „O amendă de 1.000 de lei într-un club de fiţe în Bucureşti nu rezolvă problema”, a precizat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.