Prefectul Capitalei Alin Stoica a precizat marţi că protestele faţă de restricţiile pentru combaterea pandemiei au fost organizate de un anumit partid şi de un lider al acelui partid. Şeful Jandarmeriei, Ionel Stegăroiu a vorbit, referindu-se la violenţele din centrul Capitalei, despre ”aşa-zişii lideri informali ai protestelor”, fără a da nume, subliniind însă că la finalul investigaţiilor vor putea fi oferite mai multe detalii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”Aceste proteste au fost organizate de un anumit partid şi un lider al acelui partid”, a declarat prefectul Capiltalei Alin Stoica.
 
În legătură cu faptul că protestatarii nu au purtat mască, el a subliniat că ”oamenii care nu respectă regulile, o minoritate, nu le respectă indiferent că vin sau nu la protest” şi a admis că este posibil să fie răspândit mai mult virusul.
”Facem apel la conformarea voluntară”, a afirmat prefectul.
 
Şeful Jandarmeriei Capitalei, colonelul Ion Stegăroiu, a adăugat: ”Vizionăm înregistrările video de la Piaţa Unirii pentru a stabili implicarea celor care au fost la locul evenimentului”.
El s-a referit la ”aşa-zişii lideri informali ai protestelor.”
”Nu pot să dau nume, dar dacă  va fi nevoie, putem da detalii după ce terminăm investigaţia”, a subliniat reprezentantul jandarmeriei, care a adăugat că autorităţile nu deţin pentru moment informaţii legate de caracterul spontan sau premeditat al manifestaţiilor.
El a declarat că nu există o cifră exactă a numărului de participanţi, esdtimându-l la peste 1.500 de persoane. 
 
”Avem permanent dispozitive în Bucureşti pe care le mutăm la nevoile operative care apar. Suntem pregătiţi şi pentru seara asta. Nu merge la misiuni cu scopul de a provoca sau incita la anumite acte de violenţă, mergem acolo pentru siguranţa participanţilor”, a declarat şeful Jandarmeriei Capitalei.
El s-a referit şi la cazul unui bărbat ridicat de jandarmi la Universitate, la începutul protestelor de luni, afirmând că acesta a refuzat să se legitimeze, nu purta mască şi e cercetat pentru ultraj, te decizia în ceea ce-l priveşte revenind organelor de anchetă. 
 
 
 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.