Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a fost rugat, la începutul audierii în faţa comisiilor parlamentare, să aducă copii după avizele celor 25 de ordonanţe de urgenţă adoptate înainte de căderea Guvernului prin moţiunea de cenzură. Predoiu a spus că aceste avize pot fi cerute la Secretariatul General al Guvernului şi la iniţiatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cătălin Predoiu a fost rugat la începutul audierii în cadrul comisiilor din Parlament să anunţe pe cineva la Ministerul Justiţiei pentru a trimite aceste copii. 
 
"Suntem într-un mic paradox, dumneavoastră mergeţi pe ideea de scrupulozitate în respectarea procedurilor, dar îmi cereţi un lucru care încalcă procedurile. Plus de asta, vorbim de Guvern, vorbim de Ministerul Justiţiei, nu credeţi că noi mişcăm hârtii acolo pe bază de SMS sau semne în public, telefoane, în timp ce vă răspund la întrebări, de altfel. Deci dincolo de aceste chestiuni de ordin organizatoric, sunt chestiuni de ordin procedural. Aceste avize pot fi cerute la Secretariatul General al Guvernului şi la iniţiatori”, i-a transmis Predoiu lui Şerban Nicolae. 
 
Acesta l-a întrebat pe ministrul Justiţiei câte avize a emis, ministrul Justiţiei răspunzând: "Pentru majoritatea dintre ele au fost, în funcţie de obiectul de reglementare, avize care au fost valorificate, repet, de către iniţiatori”.
 
Şerban Nicolae şi-a exprimat apoi rezerva că la Ministerul Justiţiei nu se păstreză o copie după asemenea documente. Cătălin Predoiu a intervenit şi a spus: "La Ministerul Justiţiei sunt toate avizele în original. V-am spus doar că un exemplar original e la iniţiator şi sunt toate avizele. Şi de la OUG 13, şi de la Roşia Montana şi de la legea petrolului, sunt toate avizele, dacă vreţi să le punem pe toate pe site, dacă ne dă voie legea”.
 
Apoi, Predoiu a început să îşi prezinte programul în faţa comisiilor parlamentre.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.