Şcoala ”George Enescu” din Sinaia, judeţul Prahova, asigură, începând de luna aceasta, un program gratuit de tipul ”Şcoală după şcoală” pentru 39 de elevi ai unităţii de învăţământ. Profesorii care participă la program sunt voluntari şi asigurându-le copiilor diverse activităţi, de la asistenţă în rezolvarea temelor pentru acasă până la sport sau ateliere despre stilul de viaţă sănătos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit informaţiilor postate, luni seară, pe pagina de socializare a Primăriei Sinaia, şcoala ”George Enescu” din acest oraş asigură elevilor din clasele primare un program after-school gratuit, de luni până joi, de la ora 12.00 la ora 15.00. La program participă în mod voluntar toate cadrele didactice, dar şi personal auxiliar din cadrul unităţii de învăţământ.

”Ne-am uitat peste cadrul legal, am avut o discuţie cu Consiliul de Administraţie al şcolii George Enescu şi am reuşit, împreună cu doamna director de acolo, să venim cu un program «şcoală după şcoală» gratuit, aşa cum ne dă voie şi legea şi cum ar trebui să fie în fiecare şcoală din această ţară”, afirmă administratorul public al oraşului Sinaia, Marian Panait, într-un film realizat de administraţia locală şi postat pe Facebook.

De programul gratuit beneficiază 39 de copii din clasele primare, împărţiţi în trei grupe. În cele trei ore în care rămân la şcoală după cursuri, copiii au activităţi de dezvoltare personală, învaţă despre stilul de viaţă sănătos, participă la ateliere tematice cum ar fi artă, gimnastică ritmică, informatică, limbi străine şi primesc ajutor pentru rezolvarea temelor.

”Activităţile sunt diversificate. Fiecare grupă are o altă oră cu un alt profesor sau cu un alt învăţător, adică nu mai este acea constantă, învăţătorul intră la ora 12.00 şi pleacă la ora trei, la patru după ce-şi termină copilul temele. Nu. Fiecare profesor intră la ora pe care şi-a propus-o, sunt activităţi destul de diversificate”, a declarat directorul şcolii ”George Enescu” Sinaia, Simona Tudor.

În mesajul postat pe pagina de socializare a Primăriei Sinaia, reprezentanţii administraţiei locale spun că lansează ”aceeaşi provocare” Şcolii Principesa Margareta din acest oraş şi anunţă că le pregătesc liceenilor din Sinaia ”o nouă formă de învăţare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.