Peste 400 de autovehicule rulate scoase la vânzare în judeţul Prahova au fost oprite de la comercializare în urma unor controale ale comisarilor de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Sud-Muntenia, care au constatat că potenţialii clienţi nu primeau din partea vânzătorilor detalii complete despre maşini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Controlul făcut în judeţul Prahova a avut ca obiect verificarea respectării prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor la comercianţii de autovehicule rulate din Ploieşti şi localităţile limitrofe.  
 
”Au fost verificaţi 17 operatori economici, constatându-se că autovehiculele rulate aflate la comercializare nu aveau afişate sau erau incomplete informaţiile esenţiale de care trebuie să beneficieze consumatorii (marca, capacitate cilindrică, combustibil, an de fabricaţie, anul primei înmatriculări, informaţii privind verificarea kilometrajului, informaţii despre existenţa eventualelor daune, informaţii despre numărul de proprietari anterior, termen de garanţie etc), luându-se măsura de oprire temporară de la comercializare până la remedierea deficienţelor pentru un număr de 413 autovehicule”, informează, marţi, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Sud-Muntenia. 
 
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au solicitat documentele de provenienţă ale autovehiculelor, urmând a fi verificată concordanţa dintre informaţiile oferite consumatorilor şi cele din documentaţia autovehiculelor, precum şi alte aspecte care intră sub incidenţa legislaţiei privind protecţia consumatorilor. În funcţie de abaterile constatate, vor fi aplicate sancţiuni şi dispuse măsuri de remediere conform prevederilor legale în vigoare, precizează instituţia.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.