Zeci de imobile în care funcţionează unităţi de învăţământ din judeţul Prahova nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu. Printre acestea se numără spaţii în care se desfăşoară cursuri, dar şi săli de sport şi internatul unui colegiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Din evidenţele actuale, la nivelul judeţului Prahova nu deţin încă autorizaţie de securitate la incendiu un număr de 50 clădiri cu destinaţia de unităţi de învăţământ, după specificul acestora fiind structurate astfel: 3 colegii (internat, sală de sport şi clădirea şcolii), 3 licee (corpuri, clădire şcoală, sală sport), 27 şcoli primare şi gimnaziale (săli de sport, corpuri de clădiri, dar şi entitatea în ansamblu) şi 17 grădiniţe”, informează, miercuri, printr-un comunicat, Prefectura Prahova.
 
Conform sursei citate, în cele mai multe cazuri lipsa autorizaţiei este cauzată de birocraţie. 
 
"Conducerile şcolilor şi grădiniţelor, alături de ordonatorul de credite, cu sprijinul reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Instituţiei Prefectului Judeţul Prahova, sunt în curs de autorizare/aviz privind securitatea la incendiu, astfel încât în niciuna dintre locaţii copiii să nu fie puşi în pericol, marea majoritate a motivelor privind lipsa avizării fiind mai degrabă de ordin birocratic”, precizează Prefectura.
 
Până în prezent, 158 de clădiri în care şi desfăşoară activitatea unităţi de învăţământ au obţinut autorizaţia de securitate la incendiu, iar alte 625 de clădiri nu fac obiectul autorizării.
 
Oficialii Prefecturii au subliniat că "deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu nu exclude riscul producerii unui incendiu, aşa cum nici lipsa acestui document administrativ nu maximizează riscul producerii”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.