Compania Naţională Poşta Română anunţă că organizează în propria reţea centre de colectare a ajutoarelor destinate celor afectaţi de criza din Ucraina, după care le va transporta către cele patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, de unde vor fi preluate şi distribuite de Poşta Ucraineană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Compania Naţională Poşta Română continuă să se implice în sprijinul cetăţenilor afectaţi de criza umanitară din Ucraina. După punerea la dispoziţie a spaţiilor interne de cazare pentru găzduirea refugiaţilor, operatorul naţional de servicii poştale îşi pune la dispoziţie întreaga infrastructură pentru a colecta şi distribui ajutoarele umanitare donate pentru oamenii afectaţi de criza din Ucraina. Ajutoarele umanitare vor fi colectate la nivelul unor centre dedicate din reţeaua poştală", anunţă compania.

Donaţiile se pot face sub forma produselor din următoarele categorii:

•        Alimentare neperisabile (apă, conserve, alimente ambalate etc)

•        Produse de igienă (scutece, şerveţele umede dezinfectante, hârtie igienică, absorbante, etc)

•        Îmbrăcăminte şi încălţăminte (femei/bărbaţi/copii, îmbrăcăminte termică, mănuşi, rucsacuri, încălţăminte în condiţie bună/noi etc)

•       Suport (perne, corturi, saltele, tacâmuri, binocluri, paturi pliabile, baterii portabile cu capacitate mare, staţii walkie-talkie, staţii radio emisie recepţie, camere cu termoviziune etc)

•       Produse din categoria celor de încălzire şi de iluminat (corturi, pături termice, saci de dormit, radiatoare electrice sau alte mijloace de încălzire, lanterne, lumânări, lămpi etc)

•      Echipamente medicale de susţinere a răniţilor (trusă de prim ajutor, scaune cu rotile pliabile şi cadre destinate persoanelor cu deficienţe locomotorii, bastoane etc).

Pentru eficientizarea procesului de colectare, donatorii sunt rugaţi să sorteze separat produsele pe fiecare dintre categorii şi să le ambaleze după modelul unui colet trimis prin serviciul de curierat.

Lista centrelor în care au fost organizate puncte de colectare poate fi consultată AICI.

"Cetăţenii sau ONG-urile care doresc să trimită ajutoare umanitare în Ucraina, au la dispoziţie centrele judeţene dedicate acestei campanii, care vor prelua coletele. Aici, produsele vor fi încărcate în maşinile companiei şi vor fi transportate către cele patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina. De aici, vor fi preluate de Poşta Ucraineană - Ukrposhta şi distribuite acolo unde este nevoie", precizează compania..

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.