Pompierii s-au retras sâmbătă dimineaţa de la Rafinăria Petromidia, după ce au răcit instalaţiile de vineri după amiază, constatând că nu mai este niciun pericol. De asemenea, o comisie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a început verificările la faţa locului pentru a stabili cauza producerii incendiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, Anamaria Stoica, a declarat sâmbătă, că cinci autospeciale de stingere, echipajul CBRN şi unul de prim-ajutor au rămas la Rafinaria Petromidia până sâmbătă dimineaţă. 

„Incendiul a fost lichidat încă de ieri de la orele 15 la rafinărie, dar acţiunea colegilor a continuat, aceştia având aproximativ 20 de ore până azi dimineaţă la orele 7 când s-au retras în bază. De ieri de la orele 15 până azi dimineaţă la 7 au rămas la faţa locului trei autospeciale de stingere din cadrul ISU Dobrogea al judeţului Constanţa, două autospeciale de stingere de la serviciul profesionist pentru situaţii de urgenţă, o autospecială de stingere de la ISU Brăilă şi un echipaj de prim ajutor precum şi un echipaj CBRN, colegii mei continuând pe tot parcursul după amiezii cât şi pe tot parcursul nopţii să continue acţiunea de răcire a instalaţiilor. În această dimineaţă s-a constatat că nu mai există niciun pericol pe instalaţii, temperatura fiind mult sub limitele normale, nemaiexistând emisii de carburi”, a declarat Anamaria Stoica.

Ea a menţionat că o comisie din cadrul ISU Dobrogea face verificări pentru a stabili cauza incendiului.

„În această dimineaţă la rafinărie s-a deplasat o comisie din cadrul ISU Dobrogea al judeţului Constanţa, formată din trei specialişti care continuă şi la această oră cercetarea pentru a stabili cauza probabilă de izbucnire a incendiului”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.


O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, în jurul orei 12.16, la Rafinăria Petromidia, iar în aproximativ opt minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la faţa locului şi au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi degajări mari de fum.

Pentru gestionarea acestei situaţii de urgenţă, au acţionat aproximativ 120 de pompieri din cadrul mai multor inspectorate pentru situaţii de urgenţă judeţene, în sprijinul pompierilor constănţeni deplasându-se forţe din cadrul ISU Călăraşi, ISU Galaţi, ISU Vrancea, ISU Ialomiţa, ISU Tulcea, ISU Brăila.
În urma evenimentului un bărbat şi-a pierdut viaţa şi cinci au fost răniţi, iar dintre aceştia patru au fost spitalizaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.