Pompierii au început îndepărtarea învelitoarei din tablă a acoperişului fostei fabrici de bere Rahova, precum şi a structurii din lemn care îl susţine, după ce o bucată din acoperiş s-a desprins, marţi dimineaţă, şi a căzut pe carosabil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti – Ilfov, Adrian Marin, construcţia a fost analizată de un expert tehnic autorizat şi de reprezentanţi ai Inspectoratul de Stat în Construcţii. Pompierii au început acţiunile de îndepărtare a elementelor de construcţie care prezentau pericol de desprindere, astfel că vor fi înlăturate învelitarea din tablă a acoperişului şi structura din lemn care îl susţine.Reprezentantul ISU a precizat că acţionează peste 30 de pompierii cu echipamente specifice de descarcerare.

Foto: ISU Bucureşti - Ilfov
Foto: ISU Bucureşti - Ilfov

O bucată din acoperişul fostei fabrici de bere Rahova s-a desprins marţi dimineaţă şi a căzut pe carosabil, fiind solicitată intervenţia ISU.

"La locul evenimentului a fost alocată o autoscară. În urma recunoaşterii efectuate de echipajul de pompieri, s-a constat că aceştia nu pot acţiona în condiţii de siguranţă", au declarat reprezentanţii ISU.

La începutul acestui an, traficul în zonă a fost perturbat după ce o bucată din zidul fostei fabrici de bere s-a prăbuşit.

La acel moment, a fost consultat un expert de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, care a recomandat îndepărtarea consolei clădirii.

"Recomandarea expertului independent din partea Inspectoratului de Stat pentru Construcţii este ca toată consola să fie îndepărtată", a spus atunci primarul general Gabriela Firea.

Primarul Sectorului 5, Gabriel Mutu, a spus că toate cheltuielile vor fi facturate proprietarului, întrucât clădirea nu se află nici în subordinea Primăriei Capitalei şi nici a Primăriei Sectorului 5.

"Cu siguranţă vom lua toate măsurile legale pentru a putea recupera banii aceştia, pentru că nu se poate să intervină autoritatea statului pentru o proprietate privată. Cu siguranţă îi vom factura toate cheltuielile legate de neajunsurile pe care le-a produs firma de transport, curăţenia zonei, toate aceste lucruri vor fi facturate agentului economic privat”, declara la acel moment primarul Sectorului 5.

Conform Hotnews, proprietarul din acte al Fabricii de bere Rahova este firma Rahova Halls - American Hall. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma Rahova Halls - American Hall este deţinută, la rândul său, de alte doua firme: Bucharest Fashion Exchange SRL, firma romaneasca, cu sediul social tot în Calea Rahovei 157 (adresa Fabricii Rahova), şi firma Bell Agio SA, cu sediul social in Elvetia. Nu există niciun asociat persoana fizica.

În firma Bucharest Fashion Exchange SRL, care deţine Rahova Halls - American Hall, sunt asociaţi Anca Cerasela Bartha, Debarth Investment SA - firmă elveţiană şi S.C. Home Art Galleria, cu sediul în Calea Rahovei nr. 157.

Conform Hotnews, Anca Cerasela Bartha este, de asemenea, administratorul firmei Rahova Halls - American Hall. Anca Bartha este soţia omului de afaceri elvetian de origine română Emeric Bartha. Emeric Bartha este acţionar si unul dintre fondatorii centrului de afaceri World Trade Center din Bucuresti şi a cumpărat de la moştenitori, la inceputul anilor '90,  Palatul Ghica, şi el monument istoric, pe care l-a folosit, la scurt timp după aceea, pentru a garanta un credit la Bancorex.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.