Pompierii au desfăşurat, vineri, 151 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 25 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Pentru abaterile constatate pompierii au aplicat 657 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 355.500 de lei, arată Ministerul Afacerilor Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ceea ce priveşte misiunile desfăşurate de pompieri, cele mai multe (1.292) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 63 pentru stingerea de incendii şi 6 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervenţiilor acestora au fost salvate 7 persoane, mai arată comunicatul de presă al MAI.

De asemenea, poliţiştii au salvat o persoană cu intenţii suicidale.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 17 misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.418 cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18 martie 2022 şi până în prezent au fost emise 135.803 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 100 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 35,9%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 27.634 de mijloace de transport şi 112.410 de persoane, dintre care 13.719 de cetăţeni ucraineni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.