Autorităţile continuă intervenţia pe Dunăre, pentru a stopa poluarea semnalată până la ecluza Porţile de Fier I. Zeci de angajaţi intervin cu material depoluant şi baraj plutitor absorbant.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”30 de angajaţi, o navă şi două ambarcaţiuni din cadrul Apele Române Jiu- Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinţi intervin cu 1.450 kg de material depoluant (de tip spilsorb) şi  50 metri de baraj plutitor absorbant pentru reducerea undei de poluare şi stoparea propagării în aval”, a transmis, miercuri, Administraţia Naţională Apele Române, într-un comunicat de presă.  

Acţiunea are loc pe sectorul din aval de Porţile de Fier I, cuprins între km 941 (Gura Văii)  şi km 925 (Şimian).  

”Totodată, membrii formaţiei de lucru Cujmir s-au deplasat în aval şi în amonte de Porţile de Fier II pentru a verifica zona. Echipele noastre vor interveni până la stoparea poluării şi refacerea zonelor afectate”, a mai transmis instituţia.  

Marţi seară, autorităţile au fost informate despre o poluare pe Dunăre, pe o lungime de 6 kilometri, fiind vorba, din primele date, de despre irizaţii petroliere care se întind de la km fluvial 936 până la ecluza Hidrocentralei Porţile de  Fier I.  

  

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.