Poliţiştii de la structurile de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat 47 de acţiuni operative, pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani, în intervalul 23 iunie - 6 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În cadrul acestora, au fost efectuate 203 percheziţii domiciliare şi 6 acţiuni de prindere în flagrant delict, fiind derulate activităţi investigative pentru probarea activităţii infracţionale a 140 de persoane”, arată comunicatul de presă al Poliţiei Române.

Conform sursei citate, au fost emise 73 de ordonanţe de reţinere şi 43 de mandate de arestare preventivă. De asemenea, faţă de 19 persoane a fost luată măsura controlului judiciar.

Totodată, au fost indisponibilizate aproximativ 12 kilograme de canabis, 30 de grame de cocaină, 4 kilograme de alte substanţe cu efect psihoactiv, precum şi 192 de comprimate.

În urma activităţilor, au fost descoperite şi indisponibilizate 2 culturi, 27 de plante, 20 de grindere, 31 de cântare de precizie, 4 arme neletale, 3 autoturisme, 125 de telefoane mobile, 5 laptopuri, 55 de cartele SIM, 29 de bucăţi de medii de stocare, 514.576 de lei, 26.095 de euro şi 3.467 de dolari, potrivit sursei menţionate.

Poliţia Română mai precizează căm în cadrul acţiunilor alături de poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, au participat luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, poliţişti din cadrul inspectoratelor judeţene, precum şi jandarmi.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.