Poliţiştii au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru gestionarea a 4.660 de evenimente, dintre care 3.083 circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.577 circumscrise situaţiilor de urgenţă, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Astfel, poliţiştii şi jandarmii au constatat 8.910 contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,1 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În cursul zilei de ieri, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost asigurarea intervenţiei eficiente în situaţii de urgenţă, menţinerea ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, creşterea gradului de siguranţă rutieră şi supravegherea şi controlul frontierei de stat. La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 805 posibile infracţiuni, aproximativ 26% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 27 de persoane”, arată comunicatul de presă al MAI.

Au fost prinşi în flagrant 193 de autori de infracţiuni care au săvârşit 202 fapte penale, şi au fost depistate 12 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Tot în ultimele 24 de ore, echipajele de poliţie au acţionat, la nivelul întregii ţări, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. Poliţiştii rutieri au reţinut 631 de permise de conducere (dintre care 156 pentru consum de alcool şi 18 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise) şi au retras 295 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 8.910 contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,1 milioane de lei, mai indică sursa citată.

De asemenea, sâmbătă, pompierii au desfăşurat 30 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 6 obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Pentru abaterile constatate pompierii au aplicat 121 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 128.000 de lei.

În ceea ce priveşte misiunile desfăşurate de pompieri, cele mai multe (1.207) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 65 pentru stingerea de incendii şi 5 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervenţiilor acestora au fost salvate 102 persoane.

De asemenea, poliţiştii au salvat o persoană cu intenţii suicidale, mai indică sursa menţionată.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 14 misiuni aero-medicale, fiind salvate 14 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.418 cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18 martie 2022 şi până în prezent au fost emise 135.819 permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 16 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 42.8%, mai indică documentul de presă al Ministerului de Interne.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, MAI menţionează că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 34.090 de mijloace de transport şi 136.670 de persoane, dintre care 16.760 de cetăţeni ucraineni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.