Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în perioada 9 - 15 iunie, 696 de persoane, 43 de autovehicule şi 37 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen. Poliţiştii români au pus în aplicare 18 mandate europene de arestare, fiind depistate 87 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 225 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 87 de persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astfel, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 526 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, arată comunicatul de presă al Poliţiei Române.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 21 de documente, au fost găsite 39 de autovehicule şi 3 plăcuţe de înmatriculare, căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 170 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 20 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 14 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 13 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 4 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Partenerii străini au mai descoperit pe teritoriul lor 16 documente şi 4 autovehicule căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, conform sursei citate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.