Inspectorii Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti au continuat seria de acţiuni privind verificarea legalităţii activităţii de transport public în regim de taxi şi de combatere a pirateriei în acest domeniu, în Capitală. Astfel, politiştii locali au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 14.500 de lei taximetriştilor şi au reţinut cinci autorizaţii de taxi. De asemenea, în ultimele cinci zile, au fost date amenzi de peste 140.000 lei, pentru încălcarea legislaţiei referitoare la interzicerea fumatului în incinta unitătilor de alimentaţie publică, precum şi a respectării normelor de protecţie sanitară, în Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În decurs de trei ore, doar în zona Gării de Nord, în seara zilei de joi, poliţişti locali ai Serviciului Control Transporturi Utilitati Publice din cadrul D.G.P.L.C.M.B. şi lucrători ai Poliţiei Transporturi Feroviare au verificat documentele de transport aferente unui număr de 35 de taxiuri, 14 conducători auto fiind depistaţi cu nereguli. Cele mai frecvente – lipsa staţiei radio de emisie – receptie şi neprezentarea documentelor necesare desfăşurării activităţii de taxi. Pentru încălcarea Legii taximetriei şi a H.C.G.M.B. 178/2008 privind aprobarea regulamentului cadru pentru organizarea şi executarea serviciului public de transport local în regim de taxi, politiştii locali au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 14.500 de lei. Ca măsuri complementare, inspectorii D.G.P.L.C.M.B. au dispus reţinerea a cinci autorizatii taxi iar, într-un caz, au sesizat o altă autoritate de autorizare pentru reţinerea atestatului”, arată un comunicat de presă al Primăriei Capitalei.

Conform sursei citate, acţiunile Poliţiei Locale Bucureşti vor continua până la asigurarea unui cadru civilizat al activităţii taxi astfel încât bucureştenii să poată beneficia de servicii de calitate.

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a continuat, pe toata durata săptămânii, seria de acţiuni tematice în vederea respectării H.C.G.M.B. 120/2010 ce reglementează normele de salubrizare ale Capitalei, a legislaţiei referitoare la interzicerea fumatului în incinta unitătilor de alimentaţie publică, precum şi a respectării normelor de protecţie sanitară, în Capitală, mai indică sursa citată.

Potrivit sursei menţionate, valoarea amenzilor aplicate, în ultimele cinci zile, a fost de peste 140.000 de lei.

Sursa foto: PMB
Sursa foto: PMB
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.