Poliţiştii din Sectoarele 1 şi 3 ale Capitalei au acţionat, în serile de vineri şi sâmbătă, în colaborare cu Serviciul pentru Acţiuni Speciale, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Brigada Rutieră pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, pentru sancţionarea faptelor de natură contravenţională care aduc atingere normelor de convieţuire socială, mai ales a celor ce vizează consumul de băuturi alcoolice şi tulburarea liniştii publice, care pot degenera în conflicte sau infracţiuni contra persoanei. În Centrul Vechi au fost legitimate şi verificate circa 1.700 de persoane şi făcute aproximativ 700 de controale corporale, fiind verificată şi activitatea a 20 de societăţi comerciale, patru reprezentanţi ai unor operatori economici fiind invitaţi să se prezinte la sediul subunităţilor, în vederea verificării documentelor contabile. Au fost date 12 amenzi, în valoare de 17.065 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În acest context, poliţiştii Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi, ai Secţiilor 1- 5 Poliţie, ai Serviciilor de Investigare a Criminalităţii Economice Sectoarele 1 şi 3 şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, cu sprijinul instituţiilor abilitate, au acţionat în 20 de localuri publice, în proximitatea parcurilor şi a mai multor străzi din Sectoarele 1 şi 3, precum şi în zona centrală a Capitalei, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică. Astfel, în perioada precizată, în urma acţiunilor întreprinse, au fost legitimate şi verificate aproximativ 1.700 de persoane şi au fost efectuate aproximativ 700 de controale corporale. De asemenea, a fost verificată activitatea a 20 de societăţi comerciale, patru reprezentanţi ai unor operatori economici fiind invitaţi să se prezinte la sediul subunităţilor, în vederea verificării documentelor contabile”, arată comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei.

În urma acestor acţiuni, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.065 de lei.

Totodată, au fost constatate trei infracţiuni, conform Legii 143/ 2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi o infracţiune conform art. 372 - Cod penal, privind portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, mai indică sursa citată.

De asemenea, poliţiştii de la Brigada Rutieră a acţionat în ultimele 48 de ore, în mai multe zone de interes operativ aflate pe raza de competenţă în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii vehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii rutieri au constatat 24 de infracţiuni dintre care:

- 6 pentru conducere sub influenţa substanţelor psihoactive

- 6 pentru conducere cu permisul de conducere suspendat

- ⁠5 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice

- 2 pentru refuz de recoltare probe biologice

- 4 pentru conducere fără permis de conducere

- una pentru auto neînmatriculat.

Totodată, a fost dispusă de către organul de cercetare penală, din cadrul Brigăzii Rutiere măsura reţinerii pentru un conducător auto faţă de care, ulterior, instanţa a dispus măsura arestului la domiciliu, mai indică sursa menţionată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.