Poliţiştii de la transporturi, împreună cu angajaţi feroviari, au acţionat, în perioada 11-13 martie, pentru eliminarea riscurilor privind sustragerile din vagoanele de mărfuri, precum şi de componente ale mijloacelor de material rulant, fiind verificate 164 de trenuri de marfă în staţiile de cale ferată şi 84 în triaje. Un număr de 17 trenuri de marfă au fost verificate în parcurs, în linie curentă. În urma desfăşurării acţiunii, au fost constatate 9 infracţiuni, fiind cercetate 8 persoane şi au fost aplicate 483 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 114.665 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, au fost verificate 673 de mijloace de material rulant în depouri, revizii, parcuri reci, precum şi în linie curentă şi au fost efectuate controale la 27 de magazii de piese de schimb, mai arată comunicatul de presă al Poliţiei Române.

Totodată, poliţiştii au efectuat verificări şi la 197 de unităţi, care au ca obiect de activitate colectarea de deşeuri de metale feroase şi neferoase. De la o societate, au fost recuperate 721 de kilograme de astfel de materiale, iar în 8 cazuri, au fost depistate componente de la materialul rulant.

Au fost efectuate controale la 158 de firme de pază, care asigură securitatea în sistemul transporturilor feroviare.

În urma desfăşurării acţiunii, au fost constatate 9 infracţiuni, fiind cercetate 8 persoane şi au fost aplicate 483 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 114.665 de lei.

De exemplu, poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Feteşti au prins în flagrant delict un bărbat, în timp ce sustrăgea combustibil dintr-un vagon, aflat în compunerea unui tren de marfă, cu 39 de vagoane tip cisternă, încărcate cu motorină, aparţinând unui operator feroviar, care era garat în triajul C.F. Feteşti. La momentul realizării flagrantului delict, bărbatul a reuşit să sustragă aproximativ 5 litri de motorină. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

De asemenea, pe 13 martie, poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Argeş au efectuat un control la o firmă cu obiect de activitate colectarea şi reciclarea deşeurilor feroase şi neferoase. Au constat că un bărbat a predat, în perioada 2020 - 2021, o cantitate de fier vechi în valoare de aproximativ 13.587 de lei, declarând că deşeurile feroase şi neferoase provin din gospodăria proprie, pentru a nu i se reţine impozitul pe venit. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de  evaziune fiscală.

Tot pe 13 martie, poliţiştii din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Olt, în urma unui control efectuat la o firmă cu obiect de activitate colectarea şi reciclarea deşeurilor feroase, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada 2022 - 2023, un bărbat a predat 17.360 de kilograme de deşeuri de fier vechi la centrul de colectare  respectiv, pentru care a încasat 20.645 de lei, existând bănuiala ascunderii sursei impozabile pe venitul realizat şi neplata impozitului către bugetul de stat. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de  evaziune fiscală.

Pe 11 martie, poliţiştii din cadrului Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Ciulniţa au depistat 4 bărbaţi, care încărcau fier vechi într-un autoturism. În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că fierul vechi a fost sustras de către cele patru persoane şi provenea dintr-un vagon al trenului staţionat în Staţia C.F. Ciulniţa, cu destinaţia Călăraşi. Poliţiştii au ridicat fierul descoperit asupra acestora, respectiv 520 de kilograme, prejudiciul fiind recuperat în totalitate. În cauză, a fost întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.