Poliţiştii de frontieră arădeni de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat optsprezece cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un TIR, respectiv pe la ,,zona verde”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În data de 16.03.2024, în jurul orei 04:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Polonia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, băuturi răcoritoare pentru o societate comercială din Polonia. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorcă, printre bunurile transportate, paisprezece cetăţeni străini”, arată comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Iran, Irak şi Turcia, unii dintre aceştia fiind intraţi legal, iar alţii fiind solicitanţi de azil în România.

De asemenea, colegii noştri din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, în timpul executării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, în apropierea liniei de frontieră, un grup de persoane care se deplasa pe jos pe direcţia statului vecin. S-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau persoanele şi interceptarea acestora. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul instituţiei pentru efectuarea unor verificări, unde s-a stabilit că este vorba de patru cetăţeni din Sri Lanka, Pakistan şi Nepal, intraţi legal în România.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şofer şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii depistaţi ascunşi în mijlocul de transport, respectiv pe jos, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.