Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 24 de cetăţeni din Bangladesh care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un locaş special amenajat într-un TIR condus de un cetăţean lituanian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alţi 10 cetăţeni din Sri Lanka şi India au fost identificaţi  în cala unui autocar, fără pasageri, condus de un cetăţean ucrainean însoţit de un polonez şi un indian, mai arată comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.

Sunt făcute cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi cu privire la şoferii mijloacelor de transport şi insoţitorii acestora, dar şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat în cazul persoanelor depistate.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean lituanian aflat la volanul unui TIR  înmatriculat în Lituania. Şoferul transporta paleţi cu parchet pentru o societate comercială din Italia.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, într-un locaş special amenajat, 24 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, intraţi legal în ţara noastră.

Alt caz a fost înregistrat tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde poliţiştii de frontieră arădeni au efectuat controlul amănunţit asupra unui autocar, condus de un cetăţean ucrainean. Şoferul se deplasa pe ruta România Spania, fără pasageri, însoţit de un cetăţean polonez şi un indian.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în cala de bagaje, zece persoane. La cercetări colegii noştri au stabilit că cei în cauza sunt  cetăţeni din Sri Lanka şi din India, intraţi legal în România.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru cei doi şoferi şi cei doi însoţitori, şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii depistaţi ascunşi, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.     

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.