Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra unor ansambluri rutiere, 20.210 bunuri contrafăcute, toate purtând însemnele unor firme cunoscute şi care prezentau suspiciuni de contrafacere. Dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, acestea ar fi valorat 10.105.000 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În perioada 27-28.07.2023, la diferite intervale de timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-au prezentat pentru a intra în ţară, doi cetăţeni români şi un cetăţean bulgar, care se aflau la volanul unor ansambluri rutiere. Conform documentelor prezentate, şoferii transportau marfă în regim de coletărie, pe ruta Romania–Bulgaria–Slovacia”, arată comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră Române.

Cu ocazia efectuării controlului mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentele de marfă ale acestora, în total 17 paleţi pe care se aflau mai multe cutii de carton ce conţineau articole vestimentare, încălţăminte, marochinărie şi flacoane de parfum.

În urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea totală de 20.210 bunuri contrafăcute, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă, mai precizează sursa citată

Bunurile, în valoare de 10.105.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către poliţiştii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, faţă de cei trei şoferi se efectuează cercetări, pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.