Poliţiştii de frontieră de la vama Borş au depistat, sâmbătă dimineaţa un bărbat în vârstă de 37 de ani care a încercat să-şi introducă ilegal nepotul minor în ţară, ascuns pe banceta din spate a unui autoturism înmatriculat în Germania. La verificările efectuate, autorităţile au constatat faptul că pe numele bărbatului este emis, de către autorităţile din România, un mandat european de executare a pedepsei cu închisoarea, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră. Minorul în vârstă de 13 ani figurează în bazele de date europene ca fiind dispărut de la un Centru de Minori din Germania din data de 26 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Totodată, cu ocazia verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascuns pe bancheta din spate, acoperit cu bagaje, un minor. În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că minorul este un cetăţean român în vârstă de 13 ani şi figurează în bazele de date europene ca fiind dispărut de la un Centru de Minori din Germania, din data de 26.09.2020”, arată un comunicat de presă emis duminică de Poliţia de Frontieră.

Sursa citat mai spune că la cercetări, bărbatul a declarat că este unchiul minorului şi că acesta l-a rugat să-l aducă în România, după ce a fugit din centru şi a recurs la această metodă deoarece minorul nu deţinea un document de călătorie valabil.  

„Bărbatul a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun, iar minorul a fost predat către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor”, conchide sursa menţionată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.