Începând cu 31 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul aeroporturilor şi porturilor maritime nu mai efectuează controlul de frontieră pentru persoanele care călătoresc spre şi dinspre state din spaţiul Schengen. O situaţie recentă a fost cea din 5 aprilie, pe Aeroportul Henri Conadă din Capitală când o echipă mixtă formată dintr-un poliţist de frontieră din cadrul PPF Henri Coandă şi un lucrător din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări a oprit pentru verificări o persoană de sex masculin. Acesta s-a legitimat cu un paşaport pakistanez şi un permis de şedere emis de România. Bărbatul a prezentat un boarding-pass în direcţia Bologna, iar în urma verificărilor în bazele de date ale IGI şi, după discuţia cu angajatorul, a fost constatat faptul că cel în cauză nu s-a mai prezentat la locul de muncă de peste 90 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Totuşi, poliţiştii de frontieră, împreună cu colegi de la poliţie, imigrări şi jandarmerie, efectuează acţiuni poliţieneşti punctuale şi inopinate pentru a verifica identitatea şi situaţia legală a persoanelor, dar şi pentru a preveni şi combate posibile fapte ilegale. Pentru operativitate, structurile Ministerului Afacerilor Interne utilizează dispozitive mobile care folosesc aplicaţia eDAC, conectată la bazele de date ale autorităţilor române şi a celor din Spaţiul Schengen”, arată comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.

În această săptămână, poliţiştii de frontieră au efectuat 20.599 de verificări în aplicaţia eDAC, pentru stabilirea valabilităţii condiţiilor de călătorie şi a documentelor de călătorie ale persoanelor.

Conform sursei citate, una dintre cele mai recente situatii a fost pe Aeroportul Henri Coandă Bucureşti, în data de 05.04.2024, la ora 18.10, când o echipă mixtă formată dintr-un poliţist de frontieră din cadrul PPF Henri Coandă şi un lucrător din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări a oprit pentru verificări o persoană de sex masculin. Acesta s-a legitimat cu un paşaport pakistanez şi un permis de şedere emis de România.

Totodată, acesta a prezentat un boarding-pass în direcţia Bologna. În urma verificărilor făcute în bazele de date ale IGI şi din discuţia cu angajatorul a fost  constatat faptul că cel în cauză nu s-a mai prezentat la locul de muncă de peste 90 de zile, astfel că s-a întocmit un proces-verbal de depistare, iar persoana a fost preluată de o echipă operativă a IGI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.