Poliţiştii de frontieră de la I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au desfăşurat mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări, în urma cărora au confiscat peste 9.200 pachete de ţigări de provenienţă extracomunitară, în valoare de aproximativ 108.000 de lei, arată un comunicat de presă al instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În data de 05 noiembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, în cooperare cu lucrători din cadrul STPF Maramureş, au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Crasna Vişeului, judeţul Maramureş, un grup de 4-5 persoane care se deplasau dinspre frontieră spre interiorul ţării, îndreptându-se spre un autoturism aflat în acea zonă. Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, procedând la somarea prin voce, însă acestea nu s-au supus, moment în care au fost trase cinci focuri de avertisment, în plan vertical, conform procedurilor legale. Imediat au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului, iar în urma cercetării zonei, au fost descoperite cinci colete cu ţigări. La sediul insituţiei, în urma inventarierii baxurilor cu ţigări descoperite, s-a constatat că acestea conţin 2.824 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană şi Duty-Free şi Belarus, în valoare de aproximativ 33.000 lei”, conform sursei citate.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, întreaga cantitate de ţigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

A doua zi, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Vişeu de Sus, judeţul Maramureş, aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat, au descoperit, pe direcţia localităţii Vişeu de Sus, patru colete specifice baxurilor cu ţigări, ascunse în vegetaţie, mai indică sursa menţionată. Acestea au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.990 pachete cu ţigări.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 23.283 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Potrivit comunicatului de presă, şi poliţiştii de frontieră de la SPF Sarasău, judeţul Maramures, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

„Astfel, sâmbătă, 06 noiembrie a.c., în jurul orei 08.00, colegii noştri au observat, pe o stradă din Câmpulung la Tisa, o persoană care scotea din portbagajul unei maşini colete cu ţigări, pe care apoi le arunca în curtea unui imobil. La vederea poliţiştilor de frontieră, persoana a fugit, abandonând coletele şi autoturismul. În curte puteau fi observate două colete, iar în apropierea autoturismului abandonat, colegii noştri au identificat o persoană, un minor în vârstă de 16 ani, care ulterior s-a dovedit a fi implicat în activitatea infracţională”, potrivit documentului de presă.

Autovehiculul în cauză şi coletele cu ţigări au fost aduse la sediul instituţiei, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.400 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 39.780 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, se derulează verificări pentru depistarea celorlalte persoane implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Un alt caz a fost înregistrat la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina, judeţul Suceava, unde poliţiştii de frontieră au descoperit, abandonat, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, un colet cu ţigări, de provenienţă Duty-Free, mai indică sursa amintită.

Baxul cu ţigări a fost descoperit la aproximativ 30 de metri de linia de frontieră, pe raza localităţii Costileva, judeţul Suceava, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.000 pachete ţigări, în valoare de aproximativ 11.700 de lei.

În continuare, se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Sursa foto: Poliţia de Frontieră Română
Sursa foto: Poliţia de Frontieră Română
Sursa foto: Poliţia de Frontieră Română
Sursa foto: Poliţia de Frontieră Română
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.