Poliţiştii Direcţiei de Poliţie Transporturi au derulat, pe 14 martie, o acţiune de control privind legalitatea desfăşurării transportului rutier în regim „TAXI”, „în regim de închiriere” şi în domeniul transportului alternativ, în zona aeroporturilor din România. Astfel, au fost verificate 140 de autovehicule, dintre care 2 microbuze, fiind legitimate 171 de persoane şi aplicate 53 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.425 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din totalul sancţiunilor, 13 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, 30 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 10 la alte acte normative, arată comunicatul de presă al Poliţiei Române.

Totodată, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase două certificate de înmatriculare şi două certificate de atestare a pregătirii profesionale.

Aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea impunerii respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie.

De exemplu, pe 14 martie, ora 14:15, în zona Aeroportului Internaţional Craiova, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Aeriene Craiova au depistat un bărbat, de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism, iar, în urma controlului efectuat, s-a stabilit că desfăşura activităţi în regim de taxi, fără a deţine asupra sa autorizaţia de transport. Acesta a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, fiind luată măsura complementară de reţinere a autorizaţiei de taxi.

Tot pe 14 martie, ora 13:20, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Aeriene Craiova au depistat în zona Aeroportului Internaţional Craiova un bărbat, de 66 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism, iar, în urma controlului efectuat, s-a stabilit că acesta avea aplicate folii neomologate, atât pe geamurile laterale, cât şi pe lunetă spate. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 1.650 de lei, fiind luată măsura complementară de reţinere a certificatului de înmatriculare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.