În perioada 22 – 26 decembrie 2023, poliţiştii au intervenit la peste 16.500 de evenimente, dintre care 14.445 au fost sesizate prin 112. Poliţiştii au aplicat 23.895 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 9.300.000 de lei. De asemenea, numărul infracţiunilor grave, comise cu violenţă, a scăzut faţă de anul precedent cu 20%, aceste sărbători fiind cele mai liniştitite din ultimii ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pentru siguranţa cetăţenilor, în minivacanţa de Crăciun, Poliţia Română a acţionat în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică.  Astfel, au fost sesizate peste 4.500 de infracţiuni, dintre care 2.229 contra persoanei, 1.192 contra patrimoniului şi 621 de infracţiuni la regimul siguranţei rutiere”, a transmis IGPR.

De asemenea, au fost prinse în flagrant delict 737 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, fiind depistate 75 de persoane urmărite, dintre care 69 la nivel naţional şi 6 la nivel internaţional.

Ca măsuri complementare, au fost reţinute 2.081 de permise de conducere, dintre care 57 ca urmare a consumului de droguri sau alte substanţe interzise şi retrase 1.020 de certificate de înmatriculare.

În această perioadă, zilnic, poliţiştii rutieri au acţionat pe drumurile naţionale pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, mai indică sursa citată.

De asemenea, au fost monitorizate, în special, traseele de deplasare dinspre staţiunile turistice către Capitală şi celelalte aglomerări urbane, autostrăzile A1 şi A3 şi sectoarele dinspre punctele de trecere a frontierei.

În urma acţiunilor din teren, în perioada Crăciunului, faţă de cele de anul trecut, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu aproximativ 55%, al persoanelor decedate în accidente rutiere cu 53%, iar al persoanelor rănite grav cu 58%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.