Poliţia Locală şi Inspectoratul de Stat în Construcţii desfăşoară duminică mai multe controale în cluburile şi restaurantele din Centrul Vechi, pentru a verifica autorizaţiile de funcţionare şi de construire, inclusiv modalitatea se realizare a branşamentelor la reţelele de utilităţi. Verificările au loc în urma incendiului puternic izbucnit la o clădire de pe strada Smârdan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Primăriei Capitalei, 17 persoane ale căror locuinţe au fost afectate de incendiul de duminică dimineaţă vor fi relocate în locuinţe de necesitate. Cele cinci familii locuiau în blocul vecin clădirii unde a izbucnit incendiul, iar acum este deconectat de la utilităţi.

Direcţia Generală Poliţie Locală şi Control (DGPLC) desfăşoară contRoale în cluburile şi restaurante din zonă, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, Apa Nova, Enel şi Distrigaz, pentru a verifica autorizaţiile de funcţionare şi de construire, inclusiv modalitatea se realizare a branşamentelor la reţelele de utilităţi.

PMB spune că astfel de controale au loc periodic în Bucureşti, inclusiv în Centrul Vechi, iar toate neregulile găsite au fost sancţionate sau sesizate la Parchet, după caz.

„Reprezentanţii Poliţiei Locale au depus aproape 250 de plângeri la Parchet în ultimii ani, pentru nerespectarea autorizaţiei de funcţionare sau executarea de lucrări fără autorizaţie în Centrul Istoric”, precizează municipalitatea.

Un incendiu puternic a izbucnit la podul unei clădiri din strada Smârdan, care era folosită ca spaţiu pentru depozitare, iar ulterior s-a extins şi la acoperişul unui alt corp de clădire. Pompierii au intervenit pentru stingerea flăcărilor cu nouă autospeciale de stingere, atât de la înălţime, cu autoscara, cât şi prin interiorul constucţiilor. Flăcările au fost stinse după câteva ore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.