Poliţia de frontieră a anunţat că aproximativ 313.160 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 80.000 de mijloace de transport, au efectuat, duminică, formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări. Astfel, pe sensul de intrare în România, au fost 181.154 de persoane, dintre care 10.099 de cetăţeni ucraineni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Astfel, începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 4 iunie a.c., ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 4.426.672 cetăţeni ucraineni, arată Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă.

„Ca urmare a faptului ca minivacanţa de Rusalii se încheie, iar cetăţenii români care s-au aflat în afara graniţelor ţării se întorc acasă, este preconizată o creştere a valorilor de trafic pe sensul de intrare, în principalele puncte de trecere a frontierei, în mod special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria. Astfel, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului. Tot pentru fluidizarea traficului la graniţele României, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria si Bulgaria,  pentru dispunerea  unor măsuri comune astfel incât formalittaile de control să se deruleze cu operativitate”, conform sursei citate.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei astfel încât să se preîntâmpine apariţia aglomerărilor. Reamintim că, la graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei.

De asemenea, poliţiştii de frontieră recomandă pregătirea din timp a documentelor de călătorie, pentru a scurta timpul de control şi consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  „frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

- 55 de fapte ilegale (28 infracţiuni şi 27 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

- valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 28.660 lei;

- bunuri ridicate în vederea confiscării, în valoare de peste 1,327.600 lei;

- nu a fost permisă intrarea în ţară a 13 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu a fost permisă ieşirea a 23 cetăţeni români din diferite motive legale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.