Copiii care şi-au dorit ca în această vacanţă de vară să îmbine activităţile instructive şi amuzante cu disciplina şi rigurozitatea au început primele antrenamente în prima tabără de campanie pentru cei mici „Border Police Kids Academy” (Academia Poliţiei de Frontieră pentru Copii), organizată de Poliţia de Frontieră Română (PFR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La tabără participă douăzeci de elevi, fete şi băieţi, cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, din întreaga ţară, între care şi copii ai refugiaţilor ucraineni, care s-au înscris în urma anunţului făcut pe site-ul instituţiei (www.politiadefrontiera.ro). Între aceştia, trei copii sunt de naţionalitate ucraineană, selecţionaţi cu sprijinul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie”, arată comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.

Border Police Kids Academy are loc la Şcoala de Perfecţionare a Pregătirii Personalului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin care se află în apropierea Dunării, fiind o zonă pretabilă desfăşurării unor activităţi multiple din sfera atribuţiilor PFR.

Copiii participanţi la tabără vor descoperi atribuţiile instituţiei noastre, valorile acesteia şi activităţile pe care le desfăşoară un poliţist de frontieră în munca de zi cu zi. Totodată, programul zilnic, care nu poate începe altfel decât cu înviorarea de dimineaţă, cuprinde teme practice de pregătire şi vizite în teren, precum şi jocuri în echipă cu specific grăniceresc care îi vor învăţa să îşi ajute şi să îşi respecte colegii.

Activitatea este organizată în parteneriat cu Decathlon, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie -  OIM, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual - SNPPC, Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor-IPA ROMANIA, şi Clubul Sportiv VICTORIA Drobeta Tr. Severin de pe lângă STPF Mehedinţi, costurile taberei fiind asigurate de organizatori şi sponsori, mai precizează sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.