Aglomeraţia la punctele de trecere a frontierei în Ungaria este cauzată de restrictiile impuse de statul vecin, dar şi de faptul că se realizează controale în echipe mixte, numărul liniilor deschise fiind influenţat de numărul de poliţişti repartizaţi de către Poliţia Ungară, au anunţat, luni, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca urmare a faptului că, pe teritoriul Ungariei, traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricţionat în perioada sfârşitului de săptămână, dar şi restricţiile de trafic care au fost în cursul săptămânii trecute pe teritoriul statului vecin, în prezent se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei pe sensul de ieşire din ţară, la graniţa cu Ungaria”, anunţă Poliţia de Frontieră, într-un comunicat.

Reprezentanţii instituţiei precizează că formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliţia de Frontieră Română a alocat personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria.

”Numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către Poliţia Ungară. În baza protocoalelor bilaterale, P.F.R. poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal şi de către autorităţile ungare”, se mai arată în comunicat.

Potrivit documentului, autorităţile de frontieră din Ungaria efectuează verificări sistematice la toate mijloacele de transport, în conformitate cu prevederile Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen.

De la ridicarea restricţiior de week-end (începând din data de 18.03.2018, ora 23.00, ora României), prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru un număr de aproximativ 2.900 de automarfare, din care aproximativ 2.000 numai pe sensul de ieşire din ţară.

”Pentru fluidizarea traficului şi realizarea un control operativ, conducerea Poliţiei de Frontieră a dispus structurilor teritoriale măsuri de suplimentare a personalului care desfăşoară activităţi în punctele de trecere de la graniţa cu Ungaria. A fost mărit numărul arterelor de control la automarfare, pe sensul de ieşire, astfel în P.T.F. Nădlac II sunt deschise cinci fluxuri de control, la P.T.F. Borş trei, la P.T.F. Vărşand două fluxuri, iar la P.T.F. Nădlac un flux”, se mai arată în comunicat.

Traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.
Coloane mari de camioane erau formate, luni dimineaţă, la toate punctele de trecere a frontierei către Ungaria, după restricţiile de weekend aplicate de ţara vecină traficului greu, iar la Nădlac II, pe autostradă, se aşteaptă aproape şase ore pentru control, deşi se lucrează pe cinci artere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.