Poliţiştii din toată ţara cercetează 245 de semnalări privind posibil vot multiplu, transmise prin intermediul Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot, 137 de infracţiuni privind coruperea alegătorului, şi 20 privind introducerea în urnă a mai multor buletine de vot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, poliţiştii au constatat 823 de fapte de natură contravenţională, dintre care cele mai multe au vizat continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, comercializarea, distribuirea şi consumarea de băuturi alcoolice ori fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinelor de vot, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Pe toată perioada electorală, însemnând campania electorală, ziua şi pre-ziua votului, faţă de situaţia înregistrată la precedentele alegeri locale din 2012, numărul de sesizări a scăzut cu 43 la sută, infracţiunile sesizate au fost cu 51 la sută mai puţine, iar numărul contravenţiilor mai mic cu 53 la sută, precizează Poliţia.

În ziua alegerilor locale, peste 33.400 de poliţişti au fost prezenţi, în toată ţara, atât în preajma secţiilor de votare, cât şi în zonele cu aflux mare de populaţie, pentru menţinerea ordinii publice şi pentru cercetarea sesizărilor cu caracter electoral.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.