Primăria Capitalei va dona Chişinăului cărţi şi două autobuze pentru înfiinţarea unei linii de transport culturale, potrivit unui acord de colaborare semnat miercuri de primarul Bucureştiului Gabriela Firea şi de primarul Chişinăului Silvia Radu. De asemenea, municipalitatea va oferi olimpicilor din Chişinău tabere la munte şi la mare, va primi în practică medicii rezidenţi şi va dona bani pentru renovarea unei maternităţi şi a unui liceu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În domeniul cultural, vom sprijini municipiul Chişinău pentru înfiinţarea unei linii de transport culturale, astfel că vom dona două autobuze. Vom desfăşura şi un program de colaborare între Biblioteca Metropolitană din Bucureşti şi Biblioteca B. P. Haşdeu din Chişinău, iar Primăria Capitalei va face donaţie de carte. Vom derula şi un program frumos, deosebit, sensibil şi se va înfiinţa săptămâna culturii de la Chişinău în Bucureşti şi săptămâna teatrelor din Bucureşti la Chişinău”, a declarat primarul Capitalei Gabriela Firea după semnarea acordului de colaborare cu primarul Chişinăului.

De asemenea, prim Proedus, municipalitatea va oferi tabere la munte şi la mare pentru olimpicii din Chişinău, iar medicii rezidenţi vor putea face stagii de practică în spitalele din subordinea Primăriei Capitalei.

Gabriela Firea a mai spus că Bucureştiul îşi va asuma inclusiv renovarea şi consolidarea Maternităţii nr. 1 din Chişinău şi renovarea Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, care va împlini anul viitor 50 de ani de la înfiinţare.

La rândul său, primarul Chişinăului, Silvia Radu, a transmis investitorilor din România şi mai ales din Bucureşti să „îndrăznească” să meargă în capitala Republicii Moldova.

„Mă adresez direct investitorilor din România şi din Bucureşti să îndrăznească să vină la Chişinău, avem planificate proiecte mari de infrastructură şi dezvoltare”, a spus Silvia Radu.

Ea a adăugat că proiectele ce vor fi derulate în baza noului acord cu Primăria Capitalei vor contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor din Chişinău şi vor contribui la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Republica Moldova face paşi semnificativi în ceea ce priveşte Uniunea Europeană, iar colaborarea noastră cu Primăria Capitalei contribuie la asta. Guvernul României a sprijinit mult Republica Moldova, dacă e să vorbim despre proiecte concrete, putem vorbi de donaţii de autobuze şcolare, repararea grădiniţelor, proiecte culturale, proiectul SMURD, toate acestea au dus la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor din Chişinău. (...) Acest ajutor este mai mult decât binevenit, iar aceste proiecte vor avea un impact direct în dezvoltarea Chişinăului”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.