Viceprimarul Horia Tomescu a anunţat că Primăria Bucureşti, Centrul Step by Step şi UNICEF au lucrat la PrimoHUB, inaugurat marţi, care va oferi copiilor români şi ucraineni servicii de educaţie timpurie şi servicii de dezvoltare a competenţelor parentale pentru familiile acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am inaugurat azi, împreună cu UNICEF Romania, un nou centru de zi pentru copii proveniţi din medii vulnerabile. Este vorba de un centru de zi unde copiii cu vârste de până la 6 ani vor primi educaţie şi îngrijire după o metodologie dezvoltată de experţi internaţionali în educaţie timpurie.  Cei 20 de copii înscrişi aici vor avea parte de îngrijire din partea educatorilor instruiţi conform metodei Primokiz, de către partenerii de la Centrul Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala, iar părinţii lor vor primi de asemenea consiliere în materie de parenting. Cu toţii înţelegem importanţa primilor ani de viaţă pentru dezvoltarea noastră ca oameni şi, de aceea, sunt un puternic susţinător al serviciilor de educaţie şi îngrijire timpurie”, a scris Horia Tomescu, marţi pe Facebook. 
 
El a mai spus că demersul este unul important pentru copii şi pentru părinţi.
 
„Mă bucur că Primăria Municipiului Bucureşti are alături parteneri cu experienţă locală şi internaţională, precum UNICEF şi Step by Step, împreună cu care putem oferi aceste servicii copiilor proveniţi din medii vulnerabile, inclusiv copiilor ucraineni. Cred că este un sprijin important pentru copii, dar şi pentru părinţi şi pentru comunitatea în care aceştia vor creşte şi se vor integra armonios”, a completat Tomescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.