Plutonierul major Iulian Rotariu, de la ISU Botoşani, a încheiat, marţi seară, la Bucureşti, competiţia sportivă caritabilă "1000 km Balkan Charity Challenge”, unde a reprezentat cauza Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism din judeţul Botoşani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rotariu şi-a propus să poarte mesajul copiilor bolnavi de autism pe o distanţă de 420 de kilometri, timp de şapte zile, de la Sofia la Bucureşti.

"A fost o competiţie foarte frumoasă, mi-a pus la încercare răbdarea, am învăţat să am răbdare şi mă bucur că am putut participa, că nu am alergat degeaba. Tot timpul încerc să alerg pentru o cauză şi de această dată am alergat pentru copiii bolnavi de autism din judeţul Botoşani. Mă bucur că am reuşit şi pot să zic că a fost o onoare să pot să intru în familia Balkan. După ce am alergat anul acesta la două competiţii din deşert, respectiv în deşertul Atacama şi deşertul Gobi, a fost ca o cireaşă pe tort, să zic aşa, cei 420 de kilometri de la competiţia Balkan Challenge”, a declarat sportivul la finalul cursei.

Iulian Rotariu a spus că, deşi maratonul a durat şapte zile, cea mai grea parte a fost la finalul cursei.

"Au fost şapte ultramaratoane în şapte zile consecutive. Cea mai grea parte a fost ziua de astăzi, ne-a prins ploaia, am ajuns uzi şi faptul că ştii că te apropii de casă şi ultimii kilometri sunt cei mai grei”, a afirmat sportivul.

Rotariu a adăugat că se bucură de prezenţa colegilor săi din Botoşani, pe care nu se aştepta să îi vadă.

"Special a fost faptul că i-am văzut pe colegii mei, la care nu mă aşteptam să fie aici, nu mă aşteptam să-mi facă surpriza de a veni din Botoşani să mă aştepte în Bucureşti, după această competiţie. A fost o onoare şi o plăcere deosebită să-i revăd”, a mai adăugat acesta.

Sportivul a declarat că următoarele sale obiective vor fi alte trei ultramaratoane în deşertul Namibiei şi în Patagonia în 2017 şi în Antarctica în 2018.

"Dacă mă ajută Dumnezeu, în aprilie urmează un ultramaraton în deşertul Namibiei, în toamnă un alt ultramaraton de 250 de kilometri în Patagonia şi în 2018 cireaşa de pe tort, deşertul alb, respectiv Antarctica - 250 de kilometri”, a spus Iulian Rotariu.

Colonelul Daniel Dragne, prim-adjunctul IGSU, a declarat că este mândru de reuşitele colegului său şi că îşi doreşte să îl sprijine şi la participarea în următoarele competiţii.

"Suntem foarte mândri de performanţele colegului nostru, mai ales că scopul pentru care el aleargă este unul atât de nobil, aleargă în sprijinul copiilor cu autism şi suntem mândri de acest lucru. Ne dorim să-l sprijinim aşa cum putem şi la participarea la celelalte competiţii pe care şi le-a propus", a spus Dragne.

Prim-adjunctul IGSU i-a oferit lui Rotariu o medalie a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, o ministatuetă - pompier şi un tricou personalizat cu fotografia sportivului la sfârşitul cursei din deşertul Gobi.

Plutonierul major Iulian Rotariu este angajat ca subofiţer operativ în cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani din 2007. De patru ani participă la aproape toate ultramaratoanele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.