Secretarul de stat la Ministerul Sănătăţii, Adriana Pistol, a afirmat că testarea copiilor de două ori pe săptămână face diferenţa între a închide şcoala şi a o ţine deschisă, menţionând că prin această metodă pot fi oprite focarele de COVID.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Dat fiind faptul că la nivelul şcolilor încă nu putem să spunem că există un grad foarte mare de afectare, sunt numai o parte dintre şcoli care au avut mai multe cazuri, peste trei cazuri într-o clasă, seriozitatea testării copilului, utilizând acele teste pe care fiecare părinte le-a primit pentru a le utiliza la domiciliu, este esenţială. Acest mecanism prin care se încearcă prin testare să se depisteze copiii care sunt posibili infectaţi şi aceştia să nu meargă la şcoală, va limita substanţial apariţia de focare în şcoli şi deci învăţământul se poate desfăşura în sistem normal, în formă fizică. Considerăm că utilizarea acestor teste de două ori pe săptămână face diferenţa între a închide şcoala ceea ce copiii noştri nu prea mai agreează. Ei au nevoie de socializare, ei au nevoie să comunice unii cu ceilalţi, prin această metodă de screening putem să oprim apariţia focarelor”, a afirmat Adriana Pistol, întrebată sâmbătă la Digi 24 dacă mai pot rămâne şcolile deschise.
 
Ea îi mai sfătuieşte pe părinţi ca atunci când vin de la serviciu să se spele pe mâine, să îşi schimbe hainele înainte de a intra în contact cu copiii, precizând că igiena personală este foarte importantă în a-i proteja pe aceştia.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.