Alocaţiile copiilor care provin din familii nevoiaşe ar putea creşte dacă cei care au venituri peste medie renunţă la a mai cere aceste beneficii, a declarat, marţi, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, susţinând că, în acest mod, oamenii ar da dovadă de unitate şi spirit civic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În general, măsurile de protecţie socială într-un stat ar trebui alocate către cei care au nevoie de banii respectivi. Aceste măsuri sunt cu testare de venituri, dacă oamenii au sau nu nevoie. Alocaţia pentru copii se dă fără să se ţină seamă de venitul familiei. Paradoxul este că alocaţiile pentru copii nu se dau automat, ele se cer. Dacă te uiţi la repartiţie, vei constata că foarte puţini din oamenii care au peste veniturile medii din ţară nu îşi exercită dreptul de a lua cei 84 de lei pe lună. Mie mi se pare acest lucru o lipsă de coeziune. Mi se pare că putem creşte alocaţiile copiilor care sunt în familiile amărâte prin simplul fapt ca cei care sunt cu veniturile peste medie să renunţe voluntar la a mai cere aceste sume de la stat”, a declarat ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.

El a subliniat că acest gest cere sprit civic şi că este o măsură care nu necesită niciun ban în plus de la stat.

"Acest lucru cere civism, unitate, coeziune, să înţeleg de ce o fac şi să am garanţia că statul distribuie cei 84 de lei de la mine la familiile nevoiaşe. Asta e o măsură care nu cere niciun leu în plus, dar îţi dă o perspectivă asupra schimbării societăţii, a ceea ce ne dorim. Ne dorim o societate de indivizi egoişti, o societate de reţele de putere politice care se autoconcentrează pe «ai noştri» sau ne dorim o societate coezivă în care problema este într-adevăr legată de membri?”, s-a întrebat ministrul Muncii.

Dragoş Pîslaru a mai spus că ajutoarele de încălzire centralizată nu sunt nici ele alocate în mod corect, precizând că statul oferă aceşti bani mai mult persoanelor cu venituri mai mari, decât persoanelor care au, într-adevăr, nevoie de ele.

"Statul subvenţionează mai mult persoanele cu venituri mai mari decât pe cele mai sărace, pentru că cei săraci nu sunt racordaţi, ei sunt pe lemne, pe alte lucruri. Deci, practic, subvenţionează «viloaiele», toate acele mari ansambluri de locuit noi. În anul acesta, cine avea tupeul să ridice aceste lucruri?”, a adăugat Pîslaru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.