Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat, marţi, că "nu toată lumea îşi doreşte o lege a salarizării unitare”, deoarece este mai simplu să fie cerute anumite beneficii salariale pentru un grup de oameni, decât să se accepte că există o lege care să blocheze acordarea de beneficii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă cineva voia cu adevărat să implementeze această lege, avea tot timpul să o facă. Eu cred că e mai mult în substrat şi că nu toată lumea îşi doreşte o lege a salarizării unitare. Este mult mai simplu să ceri beneficii salariale pentru un grup restrâns de oameni, decât să accepţi că există o lege a salarizării unitare care va bloca aceste lucruri pentru o perioadă de timp. În condiţiile în care se adoptă o lege a salarizării unitare, revendicările de natură salarială sectorială se opresc pentru o perioadă mai lungă de timp”, a declarat ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, la prezentarea bilanţului a opt luni de mandat.

El a fost de părere că sindicatele preferă să ceară anual măriri de salarii decât să accepte blocarea salariilor pe o perioadă de cinci-zece ani.

"Dacă eu vreau să dau lucruri, ce îmi e mai uşor să fac? Să dau lucrurile ca să controlez pe cine am eu nevoie, când am eu nevoie pe iniţiative legislative separate? Sau să dau o lege a salarizării unitare care, oricum, până se va nivela, va face pe toată lumea nemulţumită? Din perspectiva celor care cer. Ca lideri sindicali, de exemplu, ce v-ar conveni? Să obţineţi o nivelare şi să ştiţi că salariul respectiv nu se mai mişcă cinci - zece ani de zile sau să aveţi posibilitatea în fiecare an să mai cereţi 5 la sută, 10 la sută şi să vă rupeţi cămaşa de pe dumneavoastră spunând că uite ce am obţinut pentru respectivul segment al administraţiei?”, a adăugat Pîslaru.

Ministrul a mai spus că, deşi pare să existe o voinţă publică în ceea ce priveşte adoptarea unei legi a salarizării unitare, în practică nu există aceeaşi susţinere.

"Ceea ce am constatat este că, în spatele unei voinţe publice pe care toată lumea o consideră ca fiind o mare Antantă şi ne îmbrăţişăm cu toţii că avem nevoie de o lege a salarizării unitare, în practică nu există atât de multă susţinere din partea tuturor. Ei bine, voi urmări cu foarte mare atenţie să văd modul în care această promisiune va fi onorată şi sunt deschis să ajut pe acest domeniu”, a spus ministrul Muncii.

Dragoş Pîslaru a vorbit şi despre registrul public în care sunt strânse datele referitoare la salarizare. Ministrul a susţinut că în prezent există date cu privire la 996.000 de persoane din zona publică.

"Când am venit ca ministru, primul lucru pe care l-am făcut, ca economist, a fost să mă apuc de calcule. Aveam 330.000 din administraţia publică unde ştiam care sunt salariile. În noiembrie aveam peste 700.000. Am făcut o modificare legislativă şi am creat acel registru public în care să putem strânge toate datele referitor la salarizare. În acest moment avem date cu privire la 996.000 de persoane din zona publică. Avem în acest moment 92 la sută din instituţii care au trimis date. Nu toate sunt ireproşabile, dar sunt 92 la sută din instituţii care au dat date”, a mai spus ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.