Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, miercuri, că a propus ca serverele şi softul Registrului Naţional de Transplant să fie preluate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), "ca să nu mai existe nicio discuţie vis-a-vis de SRL-urile care gestionează aceste lucruri".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am propus şi Consiliul Ştiinţiific a aprobat ca gestionarea Registrului Naţional de Transplant, serverele şi softul, să fie în custodia STS, ca să nu mai existe nicio discuţie vis-a-vis de SRL-urile care gestionează aceste lucruri", a spus Sorina Pintea, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Pintea a spus că nu vede motivul pentru care o persoană din Agenţia Naţională de Transplant să poată acces oricând Registrele regionale, care sunt gestionate de coordonator şi fiecare pacient are o parolă cu care poate intra şi vedea statusul dosarului său.

"Dar publicarea criteriilor de alocare pe site pentru mine este esenţială (...) În ceea ce priveşte Registrul, eu am optat să fie preluat de STS, vom avea o discuţie în acest sens", a completat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.