Patriarhul Daniel spune, în pastorala cu ocazia Naşterii Domnului, că lumea de astăzi este străbătută de o profundă criză spirituală şi morală, iar individualismul şi insensibilitatea la suferinţele altora subminează iubirea din familie şi din societate, de aceea tinerii trebuie ajutaţi să facă fapte bune, să fie harnici şi darnici. Patriarhul mai spune că, în aceste zile, trebuie să îi ajutăm pe toţi cei aflaţi în suferinţă şi să ne rugăm şi pentru românii care se află în ţări îndepărtate, dar şi pentru toţi cei care suferă din cauza războiului, a persecuţiilor şi a violenţei în diferite părţi ale lumii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preafericitul Daniel îi îndeamnă pe oameni ca, la Sărbătoara Naşterii Domnului, să îi ajute pe cei săraci şi singuri, pe cei bolnavi şi necăjiţi, pe orfani şi văduve, să folosească darul libertăţii pentru a spori în credinţă şi a săvârşi mai multe fapte bune, pentru a deveni mai milostivi şi mai generoşi.

„Dobândirea mântuirii şi a vieţii veşnice se pregăteşte în viaţa pământească trecătoare prin unirea treptată a omului cu Dumnezeu, începând cu Sfântul Botez, prin împărtăşirea cu celelalte Sfinte Taine, prin credinţă şi rugăciune, prin viaţă curată şi prin faptele bune ale iubirii milostive, săvârşite pentru semenii noştri aflaţi în dificultate”, arată patriarhul în pastorală.

Patriarhul mai spune că, în societatea actuală, aflată în profundă criză spirituală şi morală, a scăzut solidaritatea cu cei aflaţi în dificultate.

„În lumea de azi, străbătută de o profundă criză spirituală şi morală, individualismul şi insensibilitatea la suferinţele altora subminează iubirea din familie şi din societate, diminuează solidaritatea cu cei aflaţi în dificultate şi produc multă înstrăinare între oameni, încât aceştia pierd adesea pacea şi bucuria din inimi. De aceea, trebuie să creştem copiii ţării în iubirea faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni. Să ajutăm pe tinerii ţării noastre să descopere frumuseţile credinţei şi ale iubirii creştine, să fie harnici şi darnici. Să folosim darul libertăţii spre a spori în credinţă şi a săvârşi mai multe fapte bune, pentru a deveni mai milostivi, mai generoşi, potrivit îndemnului adresat nouă de Mântuitorul Iisus Hristos: «Fiţi milostivi, precum şi Tatăl vostru (cel ceresc) este milostiv!»”, mai arată patriarhul în pastorală.

Patriarhul Daniel mai spune, în mesajul transmis cu ocazia sărbătorii Naşterii Domnului, că în aceste zile trebuie să dăruim tuturor oamenilor, dar în special celor neajutoraţi, iubire, bucurie şi speranţă.

„Totodată, sărbătoarea Crăciunului ne cheamă să ne amintim, prin rugăciune şi semne de preţuire, de românii din jurul României şi din diaspora română. Pe toţi românii care se află în ţări îndepărtate şi au dor de Ţară şi Neam să-i îndemnăm să revină acasă”, arată PD Daniel.

Patriarhul îi îndeamnă pe oameni ca, în aceste zile, să se roage şi pentru toţi cei care suferă din cauza  războiului, a persecuţiilor şi a violenţei în diferite părţi ale lumii, "ca Hristos-Domnul Păcii să îi ajute să nu-şi piardă speranţa păcii şi a mântuirii”.

Patriarhul Daniel le urează tuturor românilor, din ţară şi din diaspora, "doriri de sănătate şi mântuire, pace şi bucurie, fericire şi mult ajutor de la Dumnezeu în toată fapta cea bună, dimpreună cu urarea tradiţională: «La mulţi ani!»”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.