Peste şapte sute de pompieri, jandarmi şi pompieri sunt imnplicaţi, duminică, în organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale parţiale în 17 circumscripţii din 13 judeţe. Până la această oră, nu s-au înregistrat situaţii grave sau incidente de ordine publică, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), comisar-şef de poliţie Monica Dajbog.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acesteia, reprezentanţii MAI asigură măsurile de securitate şi ordine publică la scrutinul de duminică. Secţiile de votare s-au deschis la ora 7.00.

”Până la această oră nu au fost semnalate situaţii grave sau incidente de ordine publică, în legătură cu deschiderea secţiilor sau începerea votării”, a declarat comisar-şef de poliţie Monica Dajbog.

Monica Dajbog a precizat că, pe durata zilei de duminică, dar şi după închiderea secţiilor de votare, peste şapte sute de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor fi impplicaţi în buna desfăşurare a procesului electoral.

”După închiderea votării efectivele MAI vor asigura, pe timpul transportului, securitatea dosarelor întocmite de Birourile Electorale după numărarea voturilor. Ministrul Carmen Dan a solicitat structurilor atenţie sporită, astfel încât procesul electoral să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă”, a mai declarat Dajbog.

Ea a precizat că şi campania electorală a fost monitorizată de efectivele MAI, fiind în plin proces de cercetare cinci fapte penale şi patru contravenţii.

În campania electorală s-au desfăşurat 25 de manifestări publice, în 14 localităţi din nouă judeţe, la acestea participând aproximativ cinci mii de persoane.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.