Peste patru mii de persoane mărşăluiesc, sâmbătă, pe străzile din municipiul Sibiu scandând lozinci împotriva Guvernului, împotriva legilor justiţiei şi arătându-şi susţinerea faţă de protestatarii de la Bucureşti. ”Bucureşti nu uita, Sibiul e de parte ta” este una dintre scandările favorite. De altfel, zeci de sibieni din comunitatea ”Vă vedem din Sibiu” participă la protestul de la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul de la Sibiu a debutat la ora 19.00, când manifestanţii au început să se strângă în Piaţa Mare din oraş. 

Apelul s-a făcut pe Facebook, iar sibienii au vrut să-şi arate, astfel, susţinerea faţă de protrestatarii din Bucureşti. 

Oamenii au strigat ”Vrem justiţie, nu corupţie”, ”PSD, ciuma roşie” şi au înconjurat de câteva ori Piaţa Mare. Ulterior, manifestanţii au pornit în marş către cartierul Hipodrom, un traseu consacrat de la protestele din februarie 2017. 

În drumul lor, manifestanţii au trecut prin faţa clădirii în care funcţionează Tribunalul, Judecătoria, dar şi Parchetele, scandând lozinci antiguvernamentale. 

Ajunsă pe Bulevardul Mihai Viteazu, la jumătatea traseului de marş, coloana de manifestanţi numără peste patru mii de oameni. Aceştia strigă ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă” şi îşi arată susţinerea scandând ”Bucureşti nu uita, Sibiul e de partea ta”. 

De altfel, zeci de sibieni care fac parte din comunitatea ”Vă vedem din Sibiu” participă la mitingul de la Bucureşti. 25 de persoane au mers cu trenul în acelaşi vagon şi au ajuns la Bucureşti la orele prânzului, iar alţii s-au deplasat cu maşinile. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.